Защо не трябва да мием пилешкото преди готвене

Добре известно е, че пилешкото месо съдържа бактерии, които могат да навредят на човешкото здраве. Въпреки това е препоръчително то да не се измива. Реализирани анализи от „Агенцията по хранителните стандарти“ на САЩ потвърждават, че миенето на пилешко месо преди готвене, вместо да премахне бактериите, улеснява тяхното разпространение, пише „Фрамар“.

На какво се дължи това?

Суровото пиле съдържа голямо количество бактерии, които се отстраняват по време на неговото готвене. Ако улесним тяхното разпространяване, чрез измиване, е възможно те да не се премахнат напълно. Съществуват два вида от тези бактерии, които могат да бъдат доста опасни. Това са Салмонела и Кампилобактер.

Какво трябва да правим с пилето, за да предотвратим разпространението на тези бактерии?

Както обяснихме по-рано, най-доброто нещо, което може да направите, е да сготвите добре пилешкото месо, като преди това го разделите на парчета, без да се налага да го миете. По този начин може да избегнете разпространението на бактерии и да ги елиминирате напълно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *