Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Агнешка яхния

Необходими продукти:

600 гр. агнешко месо

2 връзки зелен лук

2 с.л зехтин

2 зеленчукови бульона

джоджен

черен пипер

червен пипер

3 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязаното агнешкото месо се задушава във вода до неговата полуготовност.
Добавя се ситно нарязания зелен лук.
Овкусява се с бульоните, черен пипер, червен пипер и зехтина.
Когато месото и зеления лук са сварени, се прави каша от брашното и малко студена вода.
Тази брашнена каша се изсипва в вече готовата яхния, на изключен котлон при непрекъснато бъркане.
Когато отново заври, ястието се сваля от огъня и се поднася със стръкче магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *