Синоптици: Чака ни мор в първия ден на юли, но в неделя…!

Между 29° и 34°, в София около 30°, ще достига живакът в петък. През деня времето ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Западна България. Там на места, главно в планинските райони ще превали, но за кратко, гласи прогнозата на НИМХ към БАН.

Над планините ще преобладава слънчево време. Главно над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността след обяд и на места краткотрайно ще превали.
 
Почиващите по Черноморието също ще се радват на слънце. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури 29°-31°. Температурата на морската вода е 24°-26°. 1-2 бала ще е вълнението на морето.
 
През почивните дни сутрин ще има слънце, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в събота главно в западната половина, в неделя – из цялата страна.

По-късно в неделя от северозапад, в Източна България от север-североизток ще нахлува по-хладен въздух и в началото на следващата седмица дневните температури ще са с 4°-5° по-ниски. В понеделник на много места ще превали и прегърми. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и няма да се променя съществено, пише блиц.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *