Home-p1-728×90

Макарони на фурна

Продукти:

400 г макарони
250 г сирене
250 мл. прясно мляко
4 яйца
5 с.л. захар
100 г масло

Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват в подсолена вода до пълна готовност, а след това се измиват със студена вода и се отцеждат. Яйцата се разбиват и към тях се добавят натрошеното сирене, захарта и прясното мляко. Разбърква се добре и в тази смес се изсипват макароните. Отново се разбъркват. Тази смес се изсипва в намаслена тавичка и отгоре се нарязва твърдото масло. Десертът се слага да се пече на 180 градуса за 20-30 минути, докато се зачервят макароните.
По желание тавата се изважда и се поръсва с няколко лъжици захар и се връща обратно във фурната, за да се карамелизира.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *