Старшията Б. Гьорев и гард на студентите лагеруват с младежите в Благоевград преди европейското по баскетбол

Националният баскетболен отбор на България за младежи избра Благоевград за последния си лагер преди заминаването за европейското първенство в Б дивизия, което започва през следващата седмица в Халкида /Гърция/. От вторник вечерта в зала „Скаптопара“ тренират 14 състезатели, а техен старши треньор е наставникът на „Академик Благоевград“ Божидар Гьорев. Сред избраниците му е и плеймейкърът на студентите Денис Петков, който вече навъртя един сезон във втородивизионния тим от Пиринско.
Младите трикольори се готвят двуразово /11.00 ч. и 20.00 ч./, а през уикенда приемат връстниците си от Косово за две контроли. В екипа на Б. Гьорев са кондиционният спец Марин Ясински от „Балкан“ и масажистът Иван Михайлов от „Монтана“. Българската формация ежедневно обгрижва административният директор на „Академик Благоевград“ и преподавател в ЮЗУ „Н. Рилски“ Николай Хаджиев. Националите са настанени в хотел „Монте Кристо“, сред чиито собственици е бившият баскетболист и президент на „Пирин“ Георги Васев.
Лагерът приключва в сряда вечерта. На следващия ден нашите летят за южната ни съседка. Съперници в предварителната група са ни Босна и Херцеговина, Словакия, Румъния и Хърватска. В турнира, който тази година не отстъпва по качество на дивизия А, участват 20 отбора, три от които ще получат визи за горното ниво.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *