Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Пирожки със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца 
1 коф. кисело мляко с 1 ч. лъж . сода за хляб 
1 ч. лъж. сол 
3 суп. лъж. oлио 
брашно колкото поеме, да се замеси меко тестo

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тестото се оставя да почива 30 мин. и през това време приготвяме сиренето за плънката (намачкано с вилица). Разточва се кора около 5 мм. В началото на кората се поставя сирене и се навива на руло и се отрязва. Рулото се нарязва на пурички, всяка пуричка се затваря с ръце, за да не излиза сиренето и се усуква. Така се оформят всички пирожки и се пържат в горещо олио. Готовите пирожки се вадят върху хартия, за да попие мазнината.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *