Home-p1-728×90

Сладки „Праскови“

Продукти за тестото:

650-700 гр брашно

2 яйца

1 ч.ч захар

1/2 ч.ч кисело мляко

80 мл зехтин

1 п. амонячна сода

1/2 ч.л сода бикарбонат

1 ч.л течна ванилия

Продукти за пълнежа:

100 мг краве масло(безсолно)

3-4 с.л.какао

1ч.ч. смлени орехи

1 ч.л. течна ванилия

1ч.ч. пр.мляко

4 с.л. захар

цели орехови ядки

За украса:

червена и жълта течни сладкарски бои на Wilton,разтворени всяка в по 120 мл вода.

кристална захар за овалване на сладките

зелени листа по избор-използвала съм листа от Money tree.

Начин на приготвяне:

Смесваме яйцата със захарта до получаване на пухкав крем.

Прибавяме двата вида сода към киселото мляко и разбъркваме до двойно увеличаване на обема му. Прибавяме го към разбитите яйца.

Последователно прибавяме олиото,ванилията и брашното.

Замесваме меко тесто,което не трябва да лепи.

Правят се малки топчета с големина на орех (18 гр) и се подреждат на разстояние едно от друго в тавата,защото увеличават обема си по време на печенето.

Работи се бързо,(да не засъхва тестото) и топчетата се правят гладки.Това са мерки,против напукване на повърхността им по време на печене.

Пекат се на 375F(190 C) до леко порозовяване.

Получават се 60 сладки,които още топли се издълбават с резец.

Следва приготвянето на пълнежа.

Разтопяваме маслото на слаб огън и последователно прибавяме всички съставки.

Сладките се напълват с така получения пълнеж,поставя се по една цяла орехова ядка и се слепват.

Следва оцветявянето им ,като половината праскова се потопява в червената боя,а другата половина в жълтата боя.

Веднага се овалват в кристалната захар и подреждат във фруктиерата.

Сладките трябва да престоят поне един ден,преди консумация.

Получават се 30 праскови.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *