Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Баница с кайма

Продукти:

1 пакет кори за баница

За плънката:

1 глава кромид
1 домат 
млян черен пипер на вкус
1 щипка кимион
сол на вкус
250 г кайма
250 г гъби 
1 пакетче масло
150 г кашкавал 

За заливката:

4 яйца 
250 мл газирана вода

Приготвяне:

Кромидът се нарязва на ситно, доматът се настъргва и заедно с подправките се смесват с каймата и се запържват на умерен огън. Гъбите се задушават в малко от маслото и се прибавят към каймата. Когато плънката е готова, тавата се намазва с мазнина и се нареждат 1/3 от корите. Слага се половината от плънката и се разстила равномерно. Кашкавалът се настъргва и половината от него се поръсва върху плънката. Покрива се с втората 1/3 от корите и се разстилат останалата част от плънката и кашкавалът. Покрива се с последната трета от корите. Яйцата се разбиват с газираната вода. Върху баницата се нарязва на парченца останалото масло, залива се с яйцата и газираната вода и се пече в силно загрята фурна.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *