Home-p1-728×90
Home-p1-728×90
Топ теми

Имамбаялдъ

Продукти:

1/2 кг патладжани

1/2 кг зелени чушки

1/2 кг домати

4 глави лук

1 глава чесън

1 к.ч. зехтин

сол

черен пипер

магданоз

копър

1/2 ч.ч. вода

Рецепта:

Зеленчуците се нарязват на колелца. Патладжаните (1/2 кг) се осоляват и престояват, за да пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават и изпържват в сгорещения зехтин (1 к.ч.). Изваждат се с решетъчна лъжица. След тях се изпържват чушките (1/2 кг) и също се изваждат от мазнината. Лукът (4 глави), нарязан на колелца, също се изпържва и изважда. И доматите (1/2 кг) – също. В тава се редят на пластове патладжани, чушки, лук и домати, като между пластовете се поръсва със сол, счукан чесън и нарязани на ситно копър и магданоз. Налива се топла вода (1/2 ч.ч.) и ястието се пече на фурна, докато течността се изпари.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *