Доказано: Мъжете изглупяват, когато се възбудят

Британски учени доказаха, че сексуалната възбуда влияе негативно върху умствените способности на мъжете. На немаловажната тема – как се отразява върху силния пол гледането на еротични снимки на красиви момичета, са посветили изследването си учените от Великобритания. За провеждането на своя експеримент те са избрали 176 мъже на възраст до 28 години. 

Специалистите разделили доброволците на две групи. Първата трябвало внимателно да разглежда и да се наслаждава на еротични фотоси на красиви жени. Втората група мъже разглеждали природни картини и натюрморти, без всякакъв сексуален подтекст, пише пик. След експеримента младите мъже трябвало да попълнят няколко интелектуални теста. Както станало ясно, участниците от първата група показали значително по-слаби резултати, отколкото доброволците от втората. 

Приливът на кръв към половите органи и повишаването на нивото на тестостерон оказват негативно влияние на интелекта на мъжете, заявяват категорично учените. Според тях господата над 28 години не се влияят толкова силно от еротичните снимки на красавици. За да няма намеци за неравноправие, учените са обещали да направят същия експеримент и с представителки на нежния пол.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *