Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Пиле по градинарски

Продукти

1 бр. пиле (кокошка, патица, пуйка) около 1 кг

6 с.л. олио

3 глави лук

1 с.л. доматено пюре

1 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

1 ч.ч. вино

3-4 бр. моркови

1 глава целина

250 г гъби

200-250 г грах

2-3 бр. картофи

5-6 бр. домати

магданоз

Начин на приготвяне

Птицата се изчиства, измива и нарязва на късове. Месото се запържва в 3 с.л. олио и когато се зачерви, в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Залива се с гореща вода и виното и се вари на умерен огън. Отделно в 3 с.л. олио се задушават морковите и целината, нарязани на дребни кубчета и се изсипват към яденето. Слагат се гъбите и картофите, нарязани на едро и грахът. Щом и те се полусварят, се добавят едро нарязаните домати. Преди да се поднесе яденето, се поръсва със ситно нарязания магданоз.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *