Home-p1-970×90

Пастет от сьомга

Продукти

1 ч.ч. пилешки бульон

2 бр. филета от сьомга

100 г пушена сьомга

1 ч.ч. меко масло

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. червен хайвер

Начин на приготвяне

Бульона се кипва в тенджера. Огънят се намалява и се прибавя сьомгата, която се вари около 5 минути със затворен капак. Сьомгата се изважда и се изстудява. Почиства се от кожата и костите, смила се заедно с маслото и лимоновия сок до получаване на еднородна смес. Прибавя се останалата пушена сьомга, а след това и хайвера. Така сместа е готова за сервиране.

Една идея: може да се използва за направата на хапки като се шприцова въху препечени филийки, на които са изрязани коричките и са нарязани на малки триъгълничета или правоъгълничета.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *