ЛЮБОПИТНА СЛУЧКА! Щъркел се разходи пред ГУМ в Дупница, заловиха го кучкари

Щъркел, разхождащ се по главната улица пред сградата на ГУМ, повдигна настроението на дупничани вчера преди обяд. Птицата се движеше без страх по плочника, минувачи се спираха стъписани и после с усмивка снимаха с телефоните си. Като фотомодел щъркелът умело позираше, първо застана пред входа на фотостудио, после се опита да влезе в заложна къща, следван от „папараци“ с мобилни телефони. И за да задоволи докрай очакванията, красавецът направи реверанс пред публиката, като разпери театрално крила. Млада майка, която буташе количка, също спря, за да снима щъркела.

След като се разходи пред ГУМ и направи шоу, той отлетя и кацна в двора на централния катедрален храм „Св. Георги Победоносец“. В това някои дупничани видяха добра поличба.

Граждани бяха подали сигнал в общината, за да не пострада птицата. Оттам успокоиха, че щъркелът е от семейство, което от години гнезди на ул. „Войводска“, на 50 м по въздух от ГУМ. От общината изпратиха ловци на кучета да го хванат, предположиха, че най-вероятно е излюпен тази година и не може да се върне обратно в гнездото. Ако ловците на кучета не се справят, от общината декларираха намерение да потърсят помощ от неправителствени организации /НПО/.

В късния следобед се разбра, че щъркелът е заловен от ловците на кучета, и е закаран в столицата, където НПО-та са поели ангажимент да го гледат, докато укрепне.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *