ДОТУК С ЕКЗОТИКАТА! Австралиецът в ОФК „Пирин“ си тръгна след две тренировки и 10 минути в игра

ОФК „Пирин“ приключи с екзотиката в лятната си селекция, след като австралиецът Джейсън Хикс си събра багажа и напусна стадион „Христо Ботев“. 23-годишният футболистът от Зеления континент се задържа в Благоевград за две тренировки и дебютни десетина минути в спаринга с „Витоша“ /Бистрица/. За краткото време на терена срещу тигрите показа добра левачка и поглед върху играта, с което си спечели удължаване на пробите. В началото на седмицата обаче си тръгна. Никой не го е гонил. Пролича си, че момчето има потенциал, но се налага да се прибере в родината си по лични причини, гласи версията за раздялата от „Дъбравска“ 1. По неофициално потвърдена информация  Хикс имал сериозна приятелка и двамата не искали да живеят далеч един от друг.

През вчерашния ден новоназначеният администратор на орлетата Велислав Елезов доведе до успешен край първата си отговорна мисия, откакто зае поста вместо Любомир Валеов. Доскорошният пиар на благоевградския клуб успя да картотекира 23-ма от общо 24-мата футболисти, одобрени от наставника Стефан Генов за предстоящото първенство, сред тях всички нови. Без права за родния тим остана само Манол Чапов, който не е събрал всичките необходими документи от предишните си тимове. Очакваше се в късния следобед да излезе работната виза на единствения играч извън Европейския съюз – Александре Ханс, за да отпадне и последната пречка кариоката да е на линия за старта на шампионата тази неделя от 21.15 ч. срещу „Черно море“.

Младоците от школата, ненавършили пълнолетие – Марио Топузов /’99/, Петър Христов /’99/, Димитър Митев, Асен Крушовски и Методи Стефанов /2000/, ще се сдобият с картотеки за юношеските формации, които са валидни и за мъжете. Първите трима влизат в плановете на Йордан Боздански в елитната група до 19 г. и са на подготвителен лагер в Банско, където на хората на Зико предстоят три контроли със „Славия“ в неделя, ЦСКА във вторник и „Локомотив“ /Пд/ идния петък. След това в ски центъра под Тодорка за по 10 дни ще се изредят и дрлугите елитни гарнитури от пиринската ДЮШ до 17 и до 15 г., водени от Васил Петров и Александър Царевски, които ще премерят сили със същите съперници в съответната възраст.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *