Home-p1-970×90

Салата Нисоаз

Продукти

За салатата

400 гр. зелен боб
160 гр. листа от маруля
2 големи домата
4 твърдо сварени яйца
1 опаковка филе от риба тон
1 глава червен лук
1 червена чушка
Настърганата кора на един лимон
50 гр. черни маслини

За дресинга

2 ч.л. пълнозърнеста горчица
1 с.л. зехтин
Сок от половин лимон
1 ч.л. мед

Начин на приготвяне

Дресингът

В купа, разбъркайте горчицата, лимоновия сок и меда докато се получи еднородна смес

Салатата

Сварете или сгответе зеления боб на пара, така че да остане леко хрупкав. Свалете от огъня и охладете със студена вода, за да прекъснете процеса на готвене. Подсушете с кухненска хартия.

Отцедете рибата и я намачакайте леко с вилица.

Добавете марулята, боба, доматите, лука, маслините, чушката, лимоновата кора и рибата в голяма купа.

Добавете дресинга и разбъркайте добре.

Разпределете салатата в чинии и поставете по едно яйце, нарязано на четвъртини във всяка чиния.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *