Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Ризото с пилешко месо и броколи

Продукти

400 г бяло пилешко месо

300 г ориз

200 г броколи

2 глави лук

250 мл. бяло вино

3 ч.ч. пилешки бульон

60 г масло

1 ч.л. къри

1 ч.л. розмарин

черен пипер

сол

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва за няколко минути в маслото. Добавя се пилешкото месо, нарязано на малки хапки. Пържи се няколко минути и се добавят оризът, бялото вино и кърито.

Поръсва се със сушен розмарин, налива се половината от бульона и се добавят нарязаните на розички броколи. Подправя се с черен пипер и сол и ястието се вари на умерен огън, като често се бърка. Когато остане без течност, се долива и останалият бульон.

Ризотото е готово след още 20 минути

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *