Home-p1-728×90

Пилешки дробчета по селски

Необходими продукти:

 
Около 500 г пилешки дробчета
2 с.л. олио
2 големи глави лук
1 ч.л. червен пипер
3 домата
3-4 пиперки(червени и зелени)
250 г гъби по желание
¼ ч.ч бяло вино или вода

Черен пипер, чубрица, сух риган, пресен магданоз, сол.

Начин на приготвяне:

Изчистват се пилешките дробчета,подсушават се се слагат в тигана да се задушат под капак 5 минути,след което се сваля капака и когато соса се поизпари се изваждат от тигана. Лукът, нарязан на полумесеци, се слага в мазнината, добавят се нарязаните гъби, чушките, нарязани на лентички, и червения пипер до омекване. Връщат се дробчетата в тигана при зеленчуците, прибавете доматите и бялото вино, както и сол, чубрица и риган .Готви се докато остане почти на мазнина.
При сервиране се поръсва с пресен магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *