Home-p1-970×90

Пилешка супа по градинарски

Необходими продукти:

1/2 пиле
1 глава лук
2 по-малки моркова
2 малки печени чушки (аз имах изпечени зелени, но ако имате червени, ще бъде по-добре да сложите тях)
3-4 скилидки нарязан на ситно чесън
1/2 тиквичка
1/2 ч.ч. зелен боб
1/ 2 ч.ч. нарязано на ситно зеле
2 средни картофа
парче целина
1 к.ч. фиде
1 домат
2 с.л. олио
50 г краве масло
чубрица
черен пипер
целина листа
магданоз
сол

Начин на приготвяне:

Пилето се нарязва на големи парчета, измива се и се подсушава. Олиото и маслото се загряват в тенджера. Слагат се парчетата пиле – да се запечатат в мазнината от двете страни. Месото се изважда и в същата мазнина се слагат нарязаните лук, целина и моркови. Задушават се докато омекнат и се добавя нарязаните печени чушки и чесъна. Разбърква се и се налива около литър и половина вода. Месото се връща в тенджерата. Прибавят се нарязаните тиквички, зеле и зелен боб. Оставя се да ври на бавен огън. Като омекне месото се изважда и се слагат нарязаните на кубчета картофи, солта, чубрицата и черния пипер. Месото се обезкостява и се връща в супата. След като картофите омекнат леко, се добавя фидето. Накрая се слагат настърганите домати. Супата се вари до готовност на фидето и доматите. Накрая се поръсва с нарязаните целина и магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *