Кметът Ат. Камбитов: Обичайте футбола и успехите няма да закъснеят

Кметът д-р Атанас Камбитов откри IV международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 г., „Купите на Община Благоевград“, който продължава до 2 септември. Участниците от България, Хърватска, Сърбия и Македония дефилираха по централните улици в традиционния парад на отборите. Лъчът тръгна от Съдебната палата и спря на площад „Македония“, където бе поставено официалното начало на един от най-успешните турнири за деца в календара на БФС.

„Добре дошли на всички участници, пожелавам успех на младите футболисти! За четвърта поредна година Благоевград е не само поле за изява на вашите таланти, а и възможност за нови запознанства и приятелства. Сигурен съм, че след години, когато се срещате по големите стадиони, ще си спомняте и за нашия град. Нека това бъде начало на една успешна кариера, да станете добри футболисти и да прославяте своите отбори. Винаги помнете, че и най-добрите, вашите идоли Роналдо и Меси, са били на вашите години. И те са извървели същия път, така че нищо не ви пречи да ги настигнете. Вярвам в успеха ви, играйте феърплей, защото честната игра е много важна, но още по-важно е тя да ви носи удоволствие. В едно интервю Гарет Бейл казва: „Аз просто се наслаждавам на футбола и това е най-главното“. Обичайте футбола и успехите няма да закъснеят. Бъдете здрави, на добър час!“, бе част от приветственото слово на д-р Камбитов.

Тази година за първи път се включва хърватският „Динамо“ /Загреб/, чиято школа е сред най-добрите в Европа. Първият съдийски сигнал прозвуча вчера на терените в благоевградското с. Рилци. Срещи между отборите ще се провеждат и на стадион „Хр. Ботев“ в Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *