Постна яхния с тиквички и ориз

Необходими продукти:

1 малка глава лук

2 средно големи тиквички
1 к.ч. ориз
1 домат
8-10 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
чубрица
копър
магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва и се запържва в тенджера с повечко мазнина. Всички знаем, че постните ястия не са вкусни, когато тя е малко. Щом лукът омекне, се прибавя измитият ориз и се пържи до прозрачност. Поръсва се с червения пипер и веднага, за да не загорчи, се добавя нарязаният на ситно домат. Минутка-две по-късно се пущат нарязаните тиквички и обелените цели скилидки чесън. Налива се гореща вода в съотношение 1:7 с ориза и се посолява на вкус. Подправя се с чубрица и ако копърът е сух, се добавя сега, ако е пресен, към края на готвенето. Гозбата ври до готовност, а след отстраняването от огъня се поръсва с пресен магданоз. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *