Козметичното приложение на картофите

Продуктите, които използваме в кухнята, могат да са чудесни съставки за домашни маски за красота. Картофът е съставка, която има във всеки дом. Вижте няколко идеи как да я използвате в разкрасителните процедури в домашни условия.
 

Картофът е четвъртата най-популярна храна в света след ориза, пшеницата и царевицата. Картофите са богати на витамин С и въглехидрати и са част от менюто на почти всеки човек. През последните години обаче, заедно с нашумяването на природната козметика и „направи си сам“ културата, все по-популярни стават различните домашни маски с картофи. Вижте как да използвате картофите и сока от картофи в домашнта козметика.
 

Картофи при тъмни кръгове под очите

Най-популярната употреба на картофите е срещу тъмни кръгове под очите. Единият вариант е да настържете картофи и да ги сложите под очите за 15-20 минути. Друг вариант е да изцедите сока от суровите картофи и да напоите с него памучни тампони. След 20-30 минути отмийте. Процедурата можете да повтаряте всеки ден или през ден и след седмица ще започнете да виждате разликата.
 

Картофи срещу бръчки и несъвършенства

Друга популярна употреба на суровите картофи е като маска срещу бръчки и при различни несъвършенства върху кожата. Използвайте сока на суровите картофи и го нанасяйте на изчистена кожа преди лягане. Сокът от настъргани картофи можете да използвате ежедневно както за освежаване и хидратиране на кожата, така и за изсветляване. Използвайте, за да се справите с белезите от акне, като нанасяте на кожата с помощта на тампон.
 

Резени картофи при слънчево изгаряне

Навлизаме в сезона на слънчевите изгаряния, които освен опасни, са и много болезнени. Добър вариант да се справите с болката са суровите картофи. Сложете тънки резени суров картоф на изгорените места и оставете за 20-ина минути.
 

Картофи и извара за суха кожа

Ако имате много суха кожа, направете си маска от настъргани картофи и извара в съотношение 1:1. Нанесете на лицето и оставете за 15 минути. Отмийте с хладка вода. Тази маска хидратира кожата по изненадващо ефективен начин.
 

Почистване на лице

Ако искате да си приготвите домашна козметика за почистване на лице, обелете 1 краставица и 1 картоф. Смелете ги в блендер и добавете 1 к.л. сода бикарбонат и 5 с.л. вода. Този продукт може да се използва като маска или скраб за лице веднъж-два пъти седмично.
 

При подпухнали очи

Смесете сока от 1 краставица и 1 картоф. Нанесете на памучен тампон и сложете на очите. Картофите съдържат течно нишесте, а краставиците аскорбинова и кафеена киселина. Трите съставки в комбинация намаляват подуването около очите и премахват тъмните кръгове.
 

Маска за здрава коса

Смелете 2 картофа и добре изцедете сока от него. Смесете сока с няколко капки лимонов сок и 1 яйце. Нанесете на косата и увийта в шапка за баня за около 20 минути. Отмийте с мек шампоан. Добре е да правите тази маска 2 пъти месечно за максимален резултат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *