Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Патладжани на фурна с кайма и гъби

Продукти:

700 г патладжани
500 г кайма
250 г пресни гъби
2 глави кромид
3 скилидки чесън
2 с. л. кориандър
2 с. л. джоджен
500 г домати от консерва
2-3 с. л. олио за запържване
1 ч. л. кимион
1 ч. л. бахар
1 ч. л. къри
1 кубче бульон по избор

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на кръгчета, натрийте ги със сол и оставете да престоят 30 минути. Измийте ги, подсушете и запържете в загрятото олио от двете страни до златисто. Запържете каймата в същата мазнина, прибавете подправките и солта. В отделен съд запържете кромида до златисто, добавете гъбите, сол, черен пипер и пържете около две минути. Пасирайте доматите. В тава наредете слой патладжани, кайма, гъби, патладжани. Залейте с доматите и печете в загрята до 200 градуса фурна до готовност. 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *