Почина бившият банкер Методи Пазвантов

Бившият банкер Методи Пазвантов почина след скоротечно заболяване. 64- годишният благоевградчанин е издъхнал в софийската болница „Царица Йоанна“ – ИСУЛ, където е бил на лечение от хепатит, но впоследствие се е стигнало до усложнения.

Методи Пазвантов ще бъде запомнен като един от знаковите икономисти на СДС, който като директор на Банка за земеделски кредит в Благоевград провеждаше кредитна политика за подпомагане на прохождащия бизнес. Като председател на партия КЕП беше член на КС на СДС в Благоевград и общински съветник в периода 1991-1995 г., където оглавяваше икономическата комисия. След фалита на БЗК той премина през 14-годишно разследване за отпускане на необезпечени кредити и след серия съдебни дела бе оправдан на всички инстанции.

След банкерския си период започна да се занимава с частен бизнес. Заедно със съпругата си Свободка държаха под наем ресторант срещу Младежкия дом, а впоследствие се ориентира към строителния сектор.

 Методи Пазвантов има две дъщери от двата си брака. Вчера той беше погребан на старите гробища и изпратен в последния си земен път от семейството си, близки и приятели, сред които бяха първите председатели на СДС – Спас Димитров, д-р Ивайло Ловджиев, бившият областен управител Антон Бръчков, който беше и негов колега в банката. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *