АБВ издигна бивш футболист и фотомодел за кандидат-кмет на Дупница

Запомненият в Дупница по времето на ескбаретите Братя Галеви  с израза „Сбъркали сте жанра” бивш вътрешен министър Румен Петков след 14 г. идва отново в града на барикадите. Този път ще представя кандидатурата за кмет на неговата партия АБВ в Дупница, като изборът му е бившият футболист Георги Градевски.

Младият мъж живее в София и е познат само на малък кръг от хора в града. Той е бивш футболист на “Славия”, играл е в Австрия и Босна и Херцеговина. Изживявал се е и като фотомодел.

Родителите му – българин и рускиня, доскоро държаха закусвалнята в Евробазара в Дупница. В момента живеят в Сапарева баня и отдават стаи под наем.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с близкия до Братя Галеви Георги Градевски-Конъна с въпроса има ли родствена връзка със съименника си кандидат за кмет. Отговорът му бе: “Нямам нищо общо. Познавам го по физиономия, нищо повече”.

Дупничани още си спомнят, когато Р. Петков през 2005 г.  пристигна на заседание на ОбС в Дупница по покана на общинското ръководство в лицето на тогавашният кмет Първан Дангов и Общинския съвет да се жалват от Пламен Галев и Ангел Христов-Геле. Десетки дупничани посрещнаха тогава бившия МВР министър Р. Петков пред сградата на общината с голяма надежда, че ще застане на тяхна страна в борбата с организираната престъпност в града, но останаха като попарени от отговора на вътрешния министър Румен Петков. След като изслуша няколко души, които отправиха нападки срещу така наречените Братя Галеви, Р. Петков се изцепи: “Сбъркали сте жанра”, и си тръгна.

След това стана известно, че Р. Петков се е срещал инкогнито в Дупница с Братя Галеви. За тази среща той се оправда, че била оперативна, свързана с работата му като министър на МВР. 

Партия АБВ има малобройна организация в Дупница, дори няма председател на партията. Любопитното е, че регистрацията за местните избори наесен на партията е направил областният координатор на АБВ  Руслан Костадинов, който нашумя скандално, че с дрехи втора употреба, раздавани в Кочериново, е купувал гласове за депутат  през 2014 г.

Руслан Костадинов и кандидатът за кмет от АБВ в Кочериново Васил Борисов бяха осъдени в Районен съд – Дупница на 10 000 лв. глоба и по три години условни присъди. На последните избори за евродепутати АБВ получи 345 гласа в Кюстендилска област.

ДРАГО МИРОВ

Румен Петков

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *