Абитуриенти трогнаха класната си З. Глушкова на рождения й ден с огромен плакат – покана за бала

Абитуриенти от СУ „Н.Й. Вапцаров” в Хаджидимово трогнаха класния си ръководител, учителката по български език и литература Заприна Глушкова, по оригинален и неповторим начин за рождения й ден вчера. В пълна секретност учениците от 12 „а” клас изработили огромен транспарант с въпрос към госпожата „Ще дойдете ли с нас на бала?“ и четири възможни отговора : а/ да, б/ разбира се, в/ естествено и г/ с вас винаги.

“Днес за моя ден рожден получих най-интересния и в същото време вълнуващ подарък – изправена бях пред ДЗИ /държавен зрелостен изпит/ по БЕЛ! И познайте от кого? – от моите прекрасни БИСЕРЧЕТА от 12 клас”, сподели развълнувана учителката.

Тя разказа, че изобщо не очаквала подобно нещо и останала напълно изненадана. По повод личния си празник тя мислела да почерпи учениците си, с които имала 4-и и 5-и час. „Третия час бях с 8 клас. Изненадващо звънецът би 10 минути по-рано и чух, че моите ученици броят от 1 до 12. Осмокласниците взеха да викат: „Г-жо, елате да видите какво има на двора. Погледнах през прозореца и видях плаката”, разказа за жеста на учениците си, трогнали я до сълзи, Заприна Глушкова.

Учителката бе категорична, че без да се замисля, веднага посочила отговор „г“ /с вас винаги/ на въпроса от „матурата по български език и литература“ и така приела поканата за бала.

„Това са едни уникални деца. Просто не знам как ще се разделя с тях. Ще ми бъде много мъчно“, призна класната на 12 „а” и написа в социалната мрежа: “Чрез символиката на прекрасните лилиуми, с които ме дарихте, искам да ви пожелая да разцъфвате като цветя заедно с мечтите ви, да покорявате върхове, с които да съм супергорда, че бях ваш класен през тези 7 години.
Щастлива и горда съм, че вие сте моят клас!

Обичам Ви много!”.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Мими

    Най-готина та учителка. Вече 6 г. откакто съм завършила, но тя си ми остана ценна.

    Отговор
  2. родител

    Евала, даскалята я недолюбват, ама види се че децата я обичат. това е по-важно.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *