Абитуриентката Борислава Златанова е ученик на годината в Земеделската гимназия в Сандански

Абитуриентката Борислава Златанова заслужи приза „Ученик на годината 2020” в 10-ата церемония на Земеделската професионална гимназия в Сандански. Победителката е от 12 „б” клас, обучаваща се по професия „Техник-технолог по качеството и безопасност на храни и напитки”.

Втори е Станислав Стоянов от 12 „а” клас, а трета – Катерина Рибарева от 9 „а” клас. Четвърто място е за Мария Кукучева от 11 „а” клас, а пето – за Стилян Велков от 11 „а” клас.

Отбор на годината е „Моят зелен град”.

Специални гости на церемонията бяха кметът на Сандански Атанас Стоянов и зам. кметът Павлина Караджова, които връчиха наградите на победителите, а директорът Е. Терзийски традиционно отличи първите двама.

„За по-хубав коледен подарък не бих и мечтала! Спечелих 10-ото юбилейно издание на „Ученик на годината” на ЗПГ „Климент Тимирязев” след близо 5 години неуморен труд”, сподели развълнувана победителката Б. Златанова. Тя признава, че единствена от номинираните не е от специалност „Икономика”. Учи в специалност „Храни и напитки”, влязла е по първо желание и не съжалява за това.

„Мобилизирай се и работи, бъди навсякъде, прави всичко, изгради си обширна обща култура, ако трябва – лиши се от свободно време или сън, каквото и да ти казват – не спирай, и преди да се усетиш, всички ще знаят името ти!”, сподели мотото си Борислава Златанова.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *