Абитуриентка заловена да шофира дрогирана, безработен с мотор „счупи” дрегера с 3,45 промила

Абитуриентка от ПГ по хранително-вкусова промишеност в Дупница е хваната да шофира след употреба на дрога, а безработен от с. Пастра, община Рила, е карал нерегистриран мотоциклет с рекордните 3,45 промила алкохол в издишания въздух.

При рутинна проверка на пътни полицаи в Дупница е спряна 19-г. Нанси Колева, която се движела с личния си автомобил по една от улиците на града. Униформените й поискали документите на автомобила и лична карта. Движенията на младото момиче били хаотични и подозрителни и Н. Колева била поверена за наркотици. Полевият тест отчел положителен резултат. Момичето е дало кръвна проба, която ще бъде готова до седмица. Нанси Колева тази година е завършила ПГ по хранително-вкусова промишленост в Дупница, работи като сервитьорка.

В същия ден полицаи от РУП – Рила извършвали проверка в с. Пастра. В капана им паднал 31-г. Петър Васев. Той се движел с мотор в селото без регистрационни номера. Като го спрели полицаите, Васев лъхал мощно на алкохол. Дрегерът отчел 3,45 промила алкохол в издишания въздух.

Петър Васев е безработен.

И по двата случая са образувани досъдебни производства и е уведомена прокуратурата в Дупница. На Нанси Колева е отнета книжката за шофиране.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *