HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Абитуриентка от СУИЧЕ се “престраши” и отиде с панталон на бала, нейна съученичка пристигна с “Мерцедес” от 1966 г., възпитаник на строителния дефилира с 11-г. си сестра, облечена в народна носия

Над 240 абитуриенти от 5 училища показаха тазгодишните модни тенденции в балното облекло пред благоевградчани и гости на града. Елегантни, красиви и щастливи, зрелостниците минаха по червения килим пред общината. И за да им върви по вода в живота, малко преди дефилето заваля дъжд, който ни най-малко не помрачи настроението на младежите и девойките, а въпреки лошото време стотици родители, близки и приятели се събраха на центъра, за да изпратят завършващите.
Колоната поведоха 17-те абитуриенти на СУ “Христо Ботев” – Кочериново, решили да празнуват в благоевградски ресторант. След тях минаха 67 зрелостници от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Васил Левски”. Един от дванадесетокласниците – Димитър Гаргавелов, дефилира със сестра си – 11-годишната Христина, която бе в народна носия. “Тя от малка много обича народните песни, танци, затова решихме да ми е дама на бала, облечена с носия”, сподели Димитър, който бе с риза с шевици.
Под “светлините на прожекторите” застанаха и 22-мата абитуриенти на Средно училище с изучаване на чужди езици “Св. Климент Охридски”. Сред малцината дами, “престрашили” се да сложат гащеризон за бала, бе Каролина Дашева, заложила на тоалет в цвят мента. “Дойдох с панталон, за да ми е по-удобно, иначе е шит по моя идея за 1 месец”, разказа дванадесетокласничката, която иска да учи международни икономическия отношения.
Съученичката й Николета Калайджийска и кавалерът й пък пристигнаха на бала със специално наетия за случая автомобил “Мерцедес” от 1966 г.
Мощно броене от 1, 2, 3″. 12 след подсещането: “И кой каза””, огласяше пътя и на 40-те абитуриенти на V СУ “Георги Измирлиев”, както и на близо 100-те музиканти, художници и завършващите хуманитарни паралелки на НХГ “Св.св. Кирил и Методий”
Дефилето на зрелостниците по червения килим бе съпътствано от “автошоу”, в което се включиха най-квалитетните возила в града и региона, отвеждащи младежите към мястото на бала.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Слави

    Браво! Абитурентите от СОУИЧЕ показаха уникална класа и невероятно дефиниране по червения килим!!! Холивудски звезди!Разбира се и другите училища показаха класа.

    Отговор
  2. Падение

    Причкапов построи една абсолютно ненужна сграда.Факт-22-ма абитуриенти…Като училището от Кочериново. Срам! А има и празни училищни сгради в града. СУИЧЕ или както и да го изписват сега си е наследник на Първо ОУ и се пълни с малки “пределчета”. Център!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *