Абитуриент от Кюстендил яхна пасат след „весел” джойнт, полицаи го спипаха, откриха у него 8 пликчета наркотици

Абитуриент от Природоматематическата гимназия в Кюстендил бе наказан с лишаване от свобода за срок от 3  месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години заради шофиране след употреба на наркотици. Асен Боянов е хванат в крачка от пътни полицаи на ул. „Спартак” в града, в близост до комплекса „Плажна фиеста”.

„Считам, че трябва да приложим ниските граници на деянието. Това е един млад човек, който тепърва навлиза в живота. На такива хора трябва да се даде шанс. Ако налагаме тежки наказания при първо нарушение, ще постигнем ли превенцията, която Наказателният кодекс изисква. При едно друго престъпление законът ще приложи тежестта си”, обяви адвокатът на 19-годишния младеж в съдебната зала.

Асен Боянов получи най-лекото наказание и поиска споразумение с прокуратурата, след като се призна за виновен в това, че на 22.01.2018 г. е държал без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсори, високорискови наркотични вещества в пет  прозрачни пликчета – марихуана, както и още шест пликчета, намерени в дрехите му. Освен това  гимназистът е управлявал автомобил „Фолксваген Пасат“, след употреба на наркотични вещества – канабис, установено с техническо средство. Колата била собственост на баща му. Заради последното провинение кюстендилецът ще изтърпи и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 9 месеца.

Асен ще се бръкне и с 604,74 лева като сторени разноски по делото по сметка на РУ – гр. Кюстендил. Съдебното определение на съдията от Районен съд – Кюстендил Мая Миленкова е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *