Абитуриент от НХГ покани за дама на бала учителката си по български език и литература, дефилира с папийонка с имената на двамата

Абитуриентът от Националната хуманитарна гимназия Кристиан Христов покани за дама на бала си учителката си по български език и литература Албена Атанасова.Още от 10 клас младият поет, който неотдавна сбъдна мечатата си, издавайки дебютна си стихосбирка „Черна котка“, се зарекъл дама на абитуриентския му бал да бъде именно преподавателката по БЕЛ. Така две години по-късно Кристиан дефилира по червения килим с учителката си /сн. 1/.

„Постъпвайки като ученик на НХГ в 10 клас, първия учител, когото срещнах в училището бе именно г-жа Атанасова. През годините тя запали в мен любовта към българския език и литературата. Повярва в мен, напътстваше ме и е главният виновник за стихосбирката ми. За мен тя е истински приятел и ще остане такъв за цял живот“, разказа развълнуван Кристиан след дефилето по червения килим подръка с А. Атанасова.

В чест на любимата си учителка абитуриентът бе сложил и специална папийонка с имената на двамата и датата на бала /сн. 2/.

Трогната от жеста, педагожката сподели, е винаги ще подкрепя вече бившия си ученик. „Сигурна съм, че Кристиан ще пожъне много успехи на литературното поприще. И следващата му стихосбирка ще бъде представена пак в НХГ”, изрази увереност А. Атанасова.

Междувременно по примера на преподавателка си Кристиан  е решил да учи българска филология и да стане учител по БЕЛ в НХГ „Св.св Кирил и Методий“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *