Абланишката дружинка откри с чеверме ловния сезон, 30 пъдпъдъка удариха нетърпеливите млади, докато опитните авджии въртят шиша над огъня

С чеверме по създадена от години традиция ловците от ловната дружинка на с. Абланица откриха сезона за лов на пернат дивеч. За място на първата сбирка авджиите избраха ловджийската беседка в борова гора в местността Гарджилов кладенец.

Най-нетърпеливи да грабнат пушките бяха новите членове на групата Хюсеин Джикелов и Ибраим Зайденов, областният председател на младежкото ДПС. Двамата заедно с младите, но опитни членове на дружинката още по изгрев излязоха на лов, като преди това се погрижиха за жаравата, достатъчна да се изпече на бавен огън нароченото агне.

По-опитните ловджии с години стаж  из полята и горите пропуснаха първия излет, като майсторите на чевермето тази година Феим Садъков, Халил Гущеров и Фаик Газиев заслужено получиха адмирациите на цялата група за перфектно свършена работа.

30 пъдпъдъка отстреляха младите до обяд, като повече от стрелбите бяха шегите. На масата честта да вдигне първата наздравица с пожелание за добра слука и без инциденти през целия сезон по право бе дадена на най-възрастния в дружинката Ариф Садъков, който няма пропуснат ловен излет и винаги подкрепя по-младите, като ги учи с разкази за преживелици и ловни случки от богатия си опит.

Веселието продължи до късно вечерта.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *