Абсолвентите прависти превърнаха бала си в парад на красотата

120 възпитаници на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград се събраха на стилно парти, за да отпразнуват абсолвентския си бал. Красиви, вдъхновени и заредени с много оптимизъм, петокурсниците от специалност „Право“ отбелязаха подобаващо финала на следването си. Бъдещите юристи, магистрати, споделиха, че повечето от тях имат още по 4 семестриални изпита, след което предстоят и трите тежки държавни изпита, затова решили да оставят за няколко часа дебелите книги и учебници и да „поемат глътка въздух“ на финалната права, като се забавляват от сърце.

„Насочих се към правото, защото имам много роднини юристи, съдии. Именно вдъхновен от тях, и аз поех по този път. Най-труден ми беше изпитът по административно право, успях да го взема на поправката. Бих искал да стана адвокат по граждански и застрахователни дела. В тази област се чувствам най-уверен“, разказа Тери Дерменджиев от Вълкосел.

Че смята правото за свое призвание, нито един изпит не го е затруднил и иска да се реализира в сферата на съдебната власт, обяви Георги Ройнев от Якоруда, син на бившия главен счетоводител на ЮЗДП Яна Ройнева

Като номер 1 на випуска и най-добрата сред най-добрите абсолвентите единодушно посочиха курсовия си отговорник Галина Писарска от село Първомай. Стилната девойка, която бе облечена в елегантна синя рокля, е сред най-изявените възпитаници не само на факултета, а и на университета. Тази година тя бе сред финалистите за националния приз „Студент на годината“ в категория „Право“

Голяма част от абсолвентите бяха съпроводени до ресторанта от свои близки и роднини, които им пожелаха весело изкарване и успешно вземане на последните изпити. За да изпрати по-малкия си син Вари Бельов, дойде и председателят на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова. Абсолвентът сподели, че се е насочил към правото, от една страна, повлиян от майка си, а от друга – заради предизвикателствата и широкия диапазон на реализация, даваща специалността. На въпроса дали се допитва до майки си при решаването на сложни казуси, Вари призна: „За съжаление не. Тя не ми дава професионални съвети и не ме напътства, все е заета и няма време“. Отличникът допълни, че вече е успял да взема предварително два от семестриалните си изпита и иска да се реализира в областта на европейското и международно право.

Само два изпита до семестриалното си завършване има и друг от отличниците на курса Джорджия Папучарова, дъщеря на шефа на дирекция „Образователни дейности“ в ЮЗУ Красимир Папучаров. Чаровната млада дама разясни, че иска да работи в сферата на наказателно-правните науки

„Нямаме и ден почивка. Предстои ни най-трудният от всички изпити – по „Граждански процес“, затова още от утре пак сядаме да учим”, казаха Вари и Джорджия.

Абсолвентите поканиха на бала и своите преподаватели, като бяха подготвили писма с индивидуални послания за всеки един от тях, и сувенири – бухал, символ на мъдростта. Те подариха на факултета картина, изобразяваща сградата на ПИФ, а зам. деканът доц. д-р Николай Марин им пожела успешно вземане на оставащите изпити и много професионални успехи.

След ресторанта купонът се пренесе в благоевградска дискотека, където абсолвентите се веселиха до 6 часа сутринта.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *