Абсурдни надписи върху стоки предизвикват усмивки! С весел спомен за двигател от варен бук благоевградската стоматоложка д-р Танчева дистрибутира във Фейса „Пилешки бутчета от крила”

Поредната безумица на български производител, шестваща из Фейсбук – „Пилешки бутчета от крила” на костинбродска фирма,   стана причина благоевградската стоматоложка д-р Нели Танчева да си спомни забавен експеримент на неин познат.

„След пилешкото кюфте от свинско месо и сланина се появиха и пилешки бутчета от крила… някой яко се подиграва с нас… едно време мой близък написа в инженерната си дипломна работа, че двигателите се правят от варен бук – така искаше да докаже, че никой не чете, а направо разписва дипломните работи, и всичко е формално, и го доказа”, написа д-р Танчева на страницата си във Фейсбук.

Факт е, че абсурдните надписи върху стоки се срещат не само в България. Много смях предизвикват например такива като „Яйца собствено производство”, „Внимание: Съдържа ядки” /на пакетче с фъстъци/, „След отваряне дръжте изправен” /на тайвански шампоан/, „Използвайте като обикновен сапун” /на сапун Dia/, „Продуктът ще е топъл след затопляне” /на пудинг от Marks&Spencer/, „САМО за употреба в закрити помещения или на открито” /на китайски коледни лампички/ и др.

В категория „Двигатели от варен бук” са още „Не карайте кола” /на лекарство за кашлица за деца от Boot`s/, „Може да предизвика сънливост” /на лекарство за сън Nytol/, „Махнете стария тампон, преди да сложите нов” /на тампони Tampax/, „Внимание, не пушете, докато косата не е окончателно суха” /на лак за коса за максимален ефект Clairol/ и „Не използвайте, за да сушите домашните си любимци” /в упътване за микровълнова печка/. Сред топидиотските са указанията върху етикетите на минерална вода „Подходяща за вегетарианци” /на Sainsburys/ и „Дизайнът на тази бутилка е направен специално за вода Volvic. Не пълнете с други течности.”

 

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *