Авария в канализация, останала от турско време, блокира движението на половин Дупница

Спукана канализация спря вчера движението за няколко часа по ул. „Отовица” в Дупница. Автомобилите бяха отклонявани да минават по обходен маршрут.

Вчера още сутринта багери започнаха изкопни работи в средата на улицата, която свързва центъра на Дупница с кв. “Спартак”.  

Репортер на “Струма” потърси управителя на ВиК – Дупница Илия Илиев с въпроса каква е причината за аварията, заради която пътят от центъра на града до крайния квартал е затворен. ВиК шефът заяви: „Подаден беше сигнал, че вода тече по главната улица и затруднява движението на автомобили. Изпратих техника на място и се оказа, че не е спукан водопроводът, а мръсен канал, останал още от времото на турското робство. Съоръжението е събирало подпочвени води от имотите на къщите около мястото на аварията. То е изградено от наредени камъни и покрито с плочи отгоре. При приемането на канализацията е записано канализация, но не описано, че е от турско време. Този вид канализации се наричат от местните жители гиризи. В тези съоръжения е изтичала подпочвената вода от имотите. Някои от собствениците им са изпускали мръсната вода от тоалетни и бани в тях. Аварията е отстранена, но не се знае докога ще издържи”, заключи Ил. Илиев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *