Авария спря лифта в Добринище, извозваха скиорите с карти с шейни, останалите се преместиха в Банско

Авария извади извън строя и спря лифта в Добринище вчера. Съоръжението не се движеше само до междинна станция, но това стана причина много от мераклиите да карат ски в неделния слънчев ден да се пренасочат към Банско. Още в първите минути фирмата, стопанисваща лифта, осигури шейни, които да извозват хората със закупени карти. Това им осигури не само по-бързо придвижване и възможност за повече спускания, но и приятно изживяване. Тези без карти обаче, решили да се поразходят, се оказаха прецакани. Диспечерите на ски зоната поясниха, че вариантите да се стигне до междинна станция са да се наеме шейна или да се върви пеш, тъй като с автомобил придвижването до там е невъзможно. Това, естествено, отказа мнозина, тъй като пътят е доста, а шейните непрекъснато извозваха хората със закупени карти.

Това се случва на фона на достатъчното количество сняг, навалял през изминалата седмица и много добре обработени писти, което привлече вниманието на много скиори. Дори в съботния ден нов сняг зарадва посетителите в Добринище, а ски зоната се препълни с хора.

В същото време от хотелите в курортното градче и къщите за гости се похвалиха с много висока заетост през уикендите и сравнително добра през седмицата. Работещи в местните хотели се шегуват с израза: „Какъв Ковид, Ковид няма, всичко е пълно, хората си почиват и не се страхуват“. 

Засега очакванията са лифтът да тръгне още днес. Диспечерите на ски зоната поясниха, че аварийните екипи работят по отстраняване на повредата и ще направят всичко възможно съоръжението да тръгне до вечерта.  

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *