Авджиите от Логодажката дружинка – група Дренково, се справиха с един куп пъдпъдъци, пържоли и бутилки на старта на ловния сезон

Отговорно, с подобаваща слука и пълен набор от задължителните табиети откриха ловния сезон за пернат дивеч ловците от 43-а ловна дружинка – с. Логодаж /на снимките/, група Дренково, с председател Йордан Чамишки. Денят не беше добър за пъдпъдъците в района, но пък се оказа доста успешен за младия ловец Християн Пармаков, който в един момент просто спря да брои попаденията си. Прилично се справиха и останалите членове на бойната група – хлебният бос Нейчо Гръчки, шефът на „Напоителни системи“ Спаско Лазаров, Емил Секулов, Огнян Богоев и др.

След като авджиите прецениха, че са натръшкали достатъчно пилци, за да напълнят фризерите, си организираха на терен и спортна стрелба, в която най-добре се представи председателят на групата Йордан Чамишки. Тържествената и най-желана част от ловния излет се проведе в местността Светата вода в землището на с. Дренково, под ловния навес, изграден от самите ловци. Авджиите натовариха с отговорната мисия да обслужва скарата ветеринарния доктор Никола Киров, който при това имаше хубав повод да почерпи – вече е пенсионер. Музикалното оформление бе грижа на Митко Димитров, а с пиара, фотодокументирането на събитието, сервиране, разтребване и всичко останало се нагърби секретарят на логодажкото читалище Дафи Бойчева.

Тостът на председателя бе кратък, но съдържателен: “Ловът е тръпка, но и грижа за природата и дивеча. Пожелавам на всички ловци законово ловуване без инциденти и много, много емоции през ловния сезон“, и бе полят доволно. От наздравици нямаше време за планиране на следващия ловен излет, но всички присъстващи бяха категорични, че в никакъв случай няма да го пропуснат.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *