Авиаторите сменят разложанина без тапия Й. Юруков с герой от САЩ-94

Новакът в родния елит ЦСКА 1948 се е нагледал на герой от САЩ-94 да смени разложкия наставник без тапия Йордан Юруков. Изборът да води авиаторите в предстоящия сезон в групата на майсторите е паднал върху бившия национален селекционер Красимир Балъков, който кара карантината в Германия. В треньорската си клубна кариера легендарният халф на „Щутгарт“ и трикольорите е оглавявал в чужбина швейцарските „Грасхопърс“ и „Санкт Гален“, германския „Кайдерслаутерн“ и хърватския „Хайдук“, а у нас бургаския „Черноморец“, „Литекс“ и „Етър“. На досегашния предводител, извел тима до историческата промоция, е предложено да остане в щаба като помощник, докато бъдещето на неговите асистенти, симитличаните Спас Стоименов и Димитър Атанасов, ще зависи от титуляря на поста. Причината за понижението на някогашния футболист на „Македонска слава“ не е шефска приумица или недоволство от работата му, а поради факта, че не притежава най-високия ценз „УЕФА Про“, който е задължителен за специалистите начело на елитни отбори.
Финансовият благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов не потвърди, но и не отрече новината за офертата към Балъков. “Да, ще имаме нов старши треньор. Кой е той, ще се разбере скоро. Ние като коректен клуб никога няма да назначим някого само на хартия. Данчо Юруков ще бъде помощник и ще изкара курса за “Про лиценз”, обясни клубният бос и подхвана горещата тема за сливането с ЦСКА на Гриша Ганчев. „Мнениeто ми остава непроменено – ЦСКА трябва да е един и да бъде на феновете. Сигурен съм, че ще се случи някой ден. За нашите географски ширини това е по-добрият модел. Има само едно изключение „Лудогорец“, добави Найденов, който проведе среща с част от тарторите на агитката на ЦСКА – София, предвождани от Иван Велчев-Кюстендилеца.
„Много запалянковци не подкрепят нито числото, нито тирето. Обединението е изключено, защото ние нямаме нито стотинка задължения, докато ЦСКА вече е заборчнял с десетки милиони към собствениците си“, отсякоха от лагера на ЦСКА 1948. „Обединение с тумора няма да има“, категоричен бе и Кюстендилеца, който след сбирката при Найденов се изнесе в офиса на Ганчев да му снесе какво са си говорили.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *