Авиоклуб наема летището край Сапарева баня за полигон за обучение на летци

Авиоклуб е внесъл искане да ползва летището край Сапарева баня за полигон за обучение на летци. Общинските съветници дадоха съгласието си на заседанието вчера част от летището да се отдаде под наем. Авиоклубът от София се ангажира да извади сертификат на летището.

Общинските съветници коментираха, че такъв сертификат ще даде възможност в Сапарева баня да се развие авиотуризъм, което ще увеличи клиентите на хотелите и къщите за гости в курорта. Местните парламентаристи дадоха съгласието си и един от хангарите край летището да се отдаде под наем на същия авиоклуб.

“Клубът от София ще плаща наем за всички съоръжения. Все още не сме уточнили параметрите. Ако има други желаещи да ползват летището, ще плащат наем на общината. Сапарева баня има природни дадености и може да се развие авиотуризъм”, заяви кметът К. Гелев.

Както вестник “Струма” писа, от наеми на летището, което се ползва за снимачна площадка за холивудски продукции за заснемане на екшън сцени с автомобили, за миналата година в общинската хазна са влезли над 8000 лв.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *