Топ теми

Австрийци пращат волейболистите на „Марек“ на „хотел“ във физкултурен салон с дюшеци на пода, дупничани им го върнаха тъпкано на игралното поле

Австрийци пратиха волейболистите на „Марек“ на „хотел“ във физкултурен салон с дюшеци на пода няколко часа преди реванша за „Чалъндж къп“ срещу местния „Веберцайле“. Дупничани си върнаха тъпкано на домакините на игралното поле, отстранявайки ги от надпреварата с втора победа в рамките на 24 ч. с 3:0 /25:23, 25:21, 25:21/. Със същия резултат момчетата на Виктор Карагьозов взеха и първата среща и са в очакване на противника си в осминафиналите измежду румънския „Динамо“ и украинския  „Баркм-Кажани“. Отново топреализатор на двубоя стана Светослав Иванов с 15 т. и впечатляващите 5 аса, 67 процента ефективност в атака и 69 на сто позитивно посрещане. С 11 т. се отчете Цветелин Цветанов, 9 добави Димитър Дулчев.

За скандала около престоя на отбора в алпийската страна разказа главният мениджър на клуба Людмил Найденов. „В неделния ден най-изненадващо домакините ни заявиха, че трябва да освободим повечето стаи в хотела в 11.00 ч., а мачът започваше 8 ч. по-късно. Казаха, че са ни приготвили място, където да отпочинат играчите, докато дойде време да отидат в залата. Заведоха водача на тима ни Кристиана Дедикова в новия ни „хотел“, а той се оказа… едно физкултурно салонче, в което бяха поставили дюшеци на пода. Бяхме втрещени от това решение и категорично отказахме. Австрийците явно бяха готови на всичко, за да ни разколебаят преди втория двубой, и в крайна сметка всички се наблъскахме в 5 стаи до мача. Нямаше как да потърсим съдействие от отговорните фактори на международната централа, но веднага уведомихме дежурния делегат на срещата за случилото се и внесохме жалба. Организацията бе под всякаква критика, храната далеч от нормалното, но всичко това преглътнахме. Но да спят играчите във физкултурен салон, нямаше как да позволим. Имаше и други „елементарни номера“, но няма да ги коментирам. Важно е, че момчетата се държаха мъжки, изиграха мача като колектив и успехът е налице, за което заслужават поздравления“, коментира клубният началник.

„МАРЕК“: Св. Иванов-15, Дулчев-9, Душков-5, Янков-5, Балабанов-4, Станков-2, Коцаков-либеро /Цветанов-11, Преспов-3, Узунов-1, Дамянов-1, Велков, Механджийски-либеро/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *