Автокъща на бизнесдама „извади късмет”, откри, че има за продажба „Мерцедес”, точно какъвто иска кметът на Хаджидимово

Частна столична автокъща, регистрирана преди 5 г. на 5-и етаж в жилищен блок на софийски квартал с капитал от 100 лв., ще е най-вероятният доставчик на луксозния автомобил втора ръка, който кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев спешно реши да си купи в края на миналата година срещу скромната сума от 69 999.60 лв. от общинската хазна.

Фирмата „Хермес Ауто груп“ ЕООД на Светла Страхилова Кръстева бе единствената, която откри в условията на обществената поръчка абсолютно всички детайли на бъдещата кметска лимузина, сред които бяха „седан с 4 плюс 1 места, цвят черен металик, регистрирана през октомври 2017 г., с автопилот, автоматично отместване на волана при слизане и качване и триспицов мултифункционален волан в кожа напа с видим шев, седалките с контрастен шев, горен панел на таблото в синтетична кожа, гланцирани декоративни елементи от евкалипт в тъмнокафяво, аналогов часовник, лайсни на праговете от полирана благородна стомана, 12,3 инча цветен TFT кокпит дисплей, закопчалки за детски столчета на задните места, 3D навигация с топографска карта, 3D изглед на сградите и възможност за 3D завъртане на картата плюс сателитни снимки, асистент за разпознаване на първи признаци на умора или секунден сън на шофиращия, подлакътник за задните места с отделение за вещи и отделение за очила, теглото на седана 1975 кг, ширината 1905 мм, дължина 5271 мм“ и т.н. до най-малкия детайл.

Освен че разполага с търсения „Мерцедес” седан, фирмата за продажба на нови и употребявани коли успя да се вмести в цената на община Хаджидимово и да предложи със 199,60 лв. по-малко от парите, предложени от Терзиев.

Според сайта на агенцията за обществени поръчки „Хермес Ауто груп“ ЕООД е била единствената фирма, подала документи за участие в обществената поръчка на малката и бедна община Хаджидимово. Заради нея в последните работни часове на 2020 г. кметът събра 5-членна комисия, председателствана от юриста на Общинската администрация Вергиния Попилиева, с членове счетоводителят Катерина Влахова, гл. специалист Атанас Кюмурджиев, юристът Зейнепа Мейзинева и гл. счетоводител на общината Величка Даскалова, за да отворят офертата. Съгласно протокола от работата на комисията в нея имало 3 липси, но не и такива, които не могат да бъдат запълнени от фирмата до 5 работни дни, тоест до 7 януари т.г. До тази дата „Хермес Ауто груп“ ЕООД, откликнала на мечтата на Терзиев да кара луксозен „Мерцедес” с детски столчета на задната седалка, трябва да отговори на въпроса дали информацията за колата е достъпна и безплатна за органите от база данни в държава-членка на ЕС, т.е. дали не е крадена и не фигурира на сайта на Министерство на правосъдието, да пише дали и друг път е правила подобни доставки, както и да прати в Хаджидимово валиден електронен подпис на собственичката Св. Кръстева.

Проверка в сайта на “Хермес Ауто груп” ЕООД сочи, че детайлното описание на седана отговаря едно към едно на автомобила “Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift”, срещу чиято снимка вече пише, че е “продаден”. Не е изненада, че въпросният „Мерцедес” е регистриран точно през 2017 г.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Шивачев

    Тоя ако е кмет на София сигурно ще се вози поне на Ролс Ройс! Личи си “царственият му произход”! Все още се самоопределя като член на НДСВ, ама го избира ДПС! Ашколсун!

    Отговор
  2. Знайко

    Амчи че пичът-кмет първо си е харесал колата и после е обявил “търг” с точно неговите параметри. Какво чудно има?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *