Автомобил на 125 години премина успешно технически преглед

Най-старият автомобил на планетата, който има официално разрешение да се движи по обществени пътища, се намира в Германия. При това той е в движение, като дори покри изискванията за TUV и бе обявен за технически изправен.

Собственик на произведения през 1895 година Benz Victoria е Карл-Хайнц Рекопф от Долна Саксония. Машината с мощност 8 конски сили струва няколко милиона евро, но нейният собственик отказва да я продаде. Тя обаче е постоянна част от експозициите в един от германските музеи.

Преди дни собственикът на автомобила решил да провери, дали машината може да премине технически преглед според всички съвременни изисквания. Заради експеримента на Рекопф се получило истинско шоу, тъй като до пункта за прегледи на TUV машината била съпроводена от полицейски кортеж.

В крайна сметка експертите от TUV потвърдили, че колата е напълно изправна и така 125-годишният Benz Victoria получил разрешение за движение по обществените пътища. Това обаче се отнася само за светлата част от денонощието, тъй като заради отсъствието на електрическа система автомобилът няма светлини.

Освен това, собственикът на машината трябва да използва специална палка с червен кръг, с която да показва посоката на движение, като заменя мигачите. Рекопф преотстъпил това действие на съпругата си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *