Авторът на герба на Петрич Александър Дончев видя местните бизнесмени боси, но със самочувствието на босове…

Известният петрички художник Александър Дончев изригна с поредната си карикатура. Вчера авторът на герба на Петрич обрисува местните бизнесмени като босове на мафията, но без обуща. В поредната си карикатура той е обрисувал само с няколко щриха моментното състояние на петричкия бизнес.
В творбата си, която е на обложка от дърво, с рамка, Дончев не скрива възмущението си от петричките босове на фирми, като ги „изтипоса“ в огледалния им образ. Озаглавена „Аз съм бос!“, творбата на Ал. Дончев, който е почетен гражданин на Петрич, показва накъде отива петричкият бизнесмен. Той го е пресъздал с карирани панталони и наистина бос, като единият му крак стърчи извън рамката.
В момента, в който Дончев показваше най-новата си творба, се приближи бизнесмен от Петрич, който е съдържател на магазин за артефакти. Веднага двете му творби бяха изкупени.
Александър Дончев, който е автор на герба на Петрич, периодично поднася в творбите си своите откровения пред петричката публика. Той е добре познат и на съседите ни от Гърция. Особено ценен е в префектура Солун, където е член на местния съюз на художниците.
ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *