Авторът на знака на маскарадните игри „Сурва”, пернишкият художник Филип Седефчев, откри поредна самостоятелна изложба

Известният не само в България, но и далеч зад границите й пернишки художник Филип Седефчев откри в галерия „Любен Гайдаров“ поредната си самостоятелна изложба. 15-те платна с живопис и 10 скулптурни пластики, обединени от темите за Земята и връзката на човека с природата, авторът е озаглавил „Пасторал“. Изложбената зала събра десетки приятели, почитатели на творчеството на художника.

Филип Седефчев е автор на запазения знак и тотал дизайна на международния фестивал на маскарадните игри “Сурва”.

„Човек трябва да сподели труда си. Винаги се ръководя от това, композицията да казва нещо важно. Затова не се ръководя от общата мисъл, а от онова, което има смисъл за мен”, казва художникът.

Филип Седефчев е роден брезнишкото село Садовик, през 1961 г. завършва Художествената академия в София със специалност „Живопис” при проф. Ненко Балкански и проф. Илия Петров. От 1967 г. е член на Съюза на българските художници. През дългогодишния си творчески път Седефчев работи в цялата палитра от пластични изкуства – живопис, монументални изкуства, скулптура, графичен и пространствен дизайн, керамика, гоблен, витраж. Автор е над 300 постери, запазени марки, гербове. Реализирал е множество монументални творби в България и чужбина.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *