Авторът на най-продавания съвременен български роман „Алкохол” К. Терзийски подреди картините си в Благоевград

3 в 1: така Калин Терзийски, автор на най-продавания през последните 30 г. съвременен български роман „Алкохол”, анонсира в Благоевград срещата си с 20-ина благоевградски интелектуалци. Поводите за идването му в областния център на Пиринско действително бяха 3 – авторска изложба от негови картини и представянето на 2 книги – последният му 23-и по ред роман и малката книжка с мисли на неотдавна починалия негов приятел от Благоевград Радослав Малинов, син на известната литераторка Зоя Златанова.

С лекота Терзийски превърна появата си пред благоевградчани в малко шоу, целящо да го разкрие в светлината на „дребничък, висок едва 165 см писател, който пише книги, защото не може да си позволи сънародниците му да го познават само като участник в тв шоуто „Фермата”/. Закачливият му тон обаче изчезна, когато започна да разказва как със Зоя решили да направят книжката на сина й Ради, починал след тежко заболяване.

Самият Терзийски  остана повече от час над предвиденото за среща време, за да отговаря на въпросите на благоевградчани. Част от тях бяха и за психичното здраве на българина, тъй като той е дипломиран психиатър с 4-годишна лекарска практика в „Курило”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *