Автошколите на протест

Представители на автошколите излязоха на протест в столицата. Инструктори от цялата страна искат премахване на административните пречки от страна на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, защото по думите им в момента се създават допълнителни затруднения.

Проблеми има с даването на дати за изпити от страна на ДАИ, а инструкторите недоволстват и от административното обслужване.

От автошколите коментираха предложението на транспортния министър Ивайло Московскипрактическият изпит да се провежда с коли на ДАИ и школите да нямат достъп до него.

По думите на специалистите това няма да доведе до намаляване на корупцията, а само ще създаде допълнителни затруднения за курсистите, които ще се обучават на един автомобил, а после да кормуват на друг. От автошколите подчертаха, че това ще ги принуди да купят същите коли като на ДАИ, за да се избегне затруднението за обучаващите се.

При протестиращите отидоха представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, които споделиха, че са готови за диалог и биха обсъдили всички конструктивни предложения за промени, съобщава Дарик.

loading...


Те коментираха по повод предложението за изпит с кола на ДАИ, че ако един курсист е добре подготвен, няма да има значение на каква кола се учил и на каква кормува на изпита.

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *