Агитките на орлетата и на ЦСКА си размениха закачки „Вие сте Литекс, а вие Банско“

Агитките на орлетата и на ЦСКА се размениха закачки при победата на червените с 3:1 в контрола с рекордно посещение за сезона. На възгласите от домакинските фенове „Вие сте Литекс“ ултрасите на армейците отвърнаха „А вие Банско“, а при появата на новия талисман на „Пирин“ от клетката за гости му припяваха рефрена „Рошава гарга“. Никой от запалянковците на двата тима обаче не прекрачи границата на позволеното, очевидно респектирани от засилените мерки за сигурност и стълпотворението от униформена и цивилна охрана. Мажоретки преди и на полувремето на спаринга вдигнаха допълнително адреналина на публиката, която беше дошла с нагласата да гледа шоу без пари и го получи. Пиринският наставник Иво Тренчев разполагаше с два пълни състава, докато на отсрещната пейка седнаха едва 6-има полеви играчи. Отсъствието на голяма част от титулярите на гранда минимизира разликата в класите, но и това не помогна на зелено-белите да стигнат поне до равенството. Брадли Меледже вкара дебютния си гол за благоевградчани, с който елиминира в средата на първата част аванса на ЦСКА, осигурен в 11-та мин. от Евандро с глава. В 30-та мин. Пламен Гълъбов повтори упражнението на съотборника си, след като вратарят Димитър Пангев увисна при центрирането. Добавката на Евандро в 52-та мин. донесе успеха на гостуващия тим. Двубоят можеше да тръгне в друга посока, но в самото начало Ивайло Михайлов и Меледже направиха фрапиращи пропуски очи в очи със стража Густаво Бузато.

„ПИРИН“: Пангев, Била, Бастунов, Адемов, Виданов, Р. Иванов, Цолев, Хендерсън, Меледже, Михайлов, Контохриктос /Ганев, Митрев, Пушкаров, Трифонов, Гуцев, Митев, Глоар, Вълчанов, Габриел, Златинов, Ангелски/.

ЦСКА: Бузато, Жеферсон, Гълъбов, Мазику, Албентоса, Атанасов, Пинто, Давидов, Уот, Тиаго, Евандро /Шаламанов, Томаш, Кери, Дончев, Ценов, Йорданов, Панчев/.

Ултрасите обвиниха полицията в репресия: Не ни пуснаха на мача за една-две бири

Ултрасите на „Пирин“ изразиха остро недоволство срещу решението на местната полиция да ги тества с дрегер за алкохол на входа на стадион „Христо Ботев“ преди контролата срещу ЦСКА. Социалните мрежи завряха от протестите на потърпевшите фенове, които бяха върнати обратно и не можаха да гледат любимците си с обяснението: „Такива са нарежданията“. Ето какво написаха привържениците по този повод: „Орлета, днес полицията отново прояви репресия над феновете на „Пирин“. Момчета, изпили по една-две бири преди мача за настроение, не бяха допуснати на стадиона. Цяла седмица полицията в града внасяше излишно напрежение преди приятелския мач с отбора на ЦСКА. Фенове на „Пирин“ бяха тормозени по телефона за срещи в полицията през работно време. На входа на сектора с фенове на „Пирин“ бе поставен дрегер, а на входа с фенове на червените – не. Какъв е този двоен аршин, господа полицаи?“, недоумяват запалянковците.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *