Агнешка курбан чорба

Необходими продукти:

1/2 кг агнешки врат

600 г агнешки комплект

1 глава лук

2 скилидки чесън

100 г целина

2 моркова

1 люта чушка

2 с.л. доматено пюре

1 к.ч. ориз

1 връзка джоджен

1/2 връзка магданоз

1 с.л. брашно

50 г масло

2 с.л. олио

1 яйце

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Агнешкият комплект и вратът се сваряват на слаб огън до пълна готовност. Бульонът се прецежда и се запазва настрани. Месото и дреболиите се нарязват на кубчета.

Маслото и олиото се поставят в тиган и в тях се запържват нарязаните на кубчета лук, морков, целина и счуканият чесън. Щом поомекнат, се прибавя брашното и размитото в малко вода доматено пюре. След това се добавя бульонът на порции и се оставя да къкри на слаб огън за 10-15 минути, докато зеленчуците омекнат.

В тенджерата се прибавят агнешкото месо и дреболии, и оризът. Готви се 10-12 минути, докато оризът стане напълно готов.

Яйцето се разбива и се добавя на струйка в супата, така че да се пресече и да стои на парцали. След това супата се сваля от огъня и се овкусява със сол, пипер, джоджен и магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *