Агнешки чревца и шкембенца на фурна

Необходими продукти:

агнешки чревца – 800 г

агнешко шкембе – 700 г

целина – 1/2

моркови – 2 бр.

лук – 1 глава

масло – 6 с. л.

зелен лук – 7 връзки

домати – 4 бр.

магданоз

джоджен

чесън

сол

брашно – 1 с.л.

яйца – 2 бр.

прясно мляко – 1 ч.ч.

кашкавал – 50 г

Начин на приготвяне:

Чревцата и шкембето се измиват добре и се варят заедно с целината, морковите и лука около 1 час в тенджера под налягане, след което се изваждат от бульона и се нарязват ситно.

В разтопеното масло се задушава пресният лук, прибавят се доматите, настъргани на ренде, магданозът и джодженът, нарязани на ситно, няколко скилидки чесън.

Накълцаните чревца и шкембето се прибавят към задушените зеленчуци, който се посолява, изсипва се в тава, налива се малко от бульона и се запича във фурната 15-20 мин.

В това време се приготвя застройка от брашното, яйцата, разбити добре, прибавя се прясното мляко и отново се разбива и се залива ястието. Поръсва се с настъргания кашкавал.
Запича се във силна фурна до зачервяване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *