АГРЕСИЯ В ЦЕНТЪРА НА БЛАГОЕВГРАД! Бизнесменът Денислав Христов с удар по главата вкара в болница тийнейджър

15-годишно момче, което е на гости при баба си в Благоевград, е нападнато и ударено с каска по главата от бизнесмена Денислав Христов, който е известен като управител на охранителна фирма. Инцидентът е станал през уикенда в Благоевград.

Пострадалият Д.С. е с мозъчно сътресение, след удара в главата за кратко загубил съзнание, приет е за лечение в 16,00 часа завчера в благоевградската болница.

Сигнал за инцидента, който станал в района на Джамията, е подаден на тел.112 от случайни свидетели. Първоначално е съобщено, че има пътен инцидент – велосипедист е блъснат и лежи на земята. Продавач-консултантката от намиращия се в непосредствена близост магазин първа се притекла на помощ на пострадалото момче и го поставила да седне на пейката. Пристигналите на място служители на полицията установили, че не се касае за катастрофа. На място на детето е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Благоевград и с линейка е транспортирано до болницата.

„Внукът ми живее във Варна, пристигна на гости тук, за да е заедно със своите братовчеди, и е пребит посред бял ден в центъра на Благоевград, как е допустимо такова поведение?!”, каза с тревога бабата Мария Новакова.

„Внукът излезе да се разхожда, след удара е загубил съзнание, само успя да ми обясни, че този шофьор на БМВ го следил още от моста при алеята за Бачиново по улиците чак до района над Часовника. Препречил му пътя и внукът го попитал защо го гони, тогава последвала физическата саморазправа. Налетял му и го ударил с каската. След побоя внукът е със силни болки в челюстта, има контузия на мозъка. Уведомиха ме от Спешна помощ в Благоевград за случилото се, веднага го придружих до болницата. Направиха му изследвания на скенер и го приеха за болнично лечение. Внукът ми е живял повече от 6 години в Италия, сега е във Варна с майка си, за съжаление таткото почина в разцвета на силите си, не разбирам защо този шофьор не му е направил забележка, да го предупреди, каква е тази агресия на улицата…”, заключи бабата.

Тя допълни, че същият мъж пристигнал пред спешно отделение, поискал разговор с нея и се извинил, но стореното вече било с последствия за детето.

„Пациентът постъпи в Спешно отделение с мозъчна контузия, объркан и изпаднал в шок от случилото се, оплакваше се от силна болка в челюстта”, каза дежурният лекар д-р Стоянова. При направените изследвания не е установена лицева фрактура. След проведено тридневно лечение от хирурзи състоянието на момчето е стабилизирано”, поясни вчера началникът на хирургия д-р Димитров.

Служители на полицията пристигнали в болницата и снели обяснения за случилото се, обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Според запознати тийнейджърът се движел с малък мотопед, тип скутер, който бил на негов батко и профучал покрай шофьора.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *