Агроном от Враца издигнат за водач в Кюстендил

Корнелия Нинова и Националното ръководство на БСП попариха социалистите в Кюстендилска област като издигнаха за водач на листата за народни представители агронома от Враца Румен Георгиев, който е депутат от БСП в 44-ото народно събрание.

Вчера, след като беше публикуван списъкът с водачите на листи в избирателните райони на страната и се разбра, че за 10 МИР  Кюстендил водач е Румен Георгиев, дупнишки социалисти коментираха, че той е неизвестен в региона.

Един от дългогодишните членове на БСП Валери Радлев, който е бил няколко мандата лидер на столетницата в Бобов дол и зам. кмет на миньорската община, заяви пред “Струма”: „К. Нинова я помолихме на областно заседание на партията в Кюстендил да  сложи първи в листата човек от Кюстендилска област. Стига с тези парашутисти, които не направиха нищо за областта. Разочарован съм. Тя не се вслуша в нас. Предлагам всички социалисти от областта да излезем с декларация и да настояваме водач на листата да е човек от Кюстендилска област. Не познавам водача на листата, който е издигнат от „Позитано”, и не мога да кажа нищо за него, но въпросът е принципен”, заяви разгневен В. Радлев. 

По принцип второто място в листата е за лидера на областното ръководство на партията, коментират социалисти, но не се знае  и за него какво ще реши К. Нинова.

Областен лидер на партията за Кюстендилско е Бойко Клечков, който е и председател на структурата на БСП в Кюстендил. Той беше избран на този пост само преди дни.

Не е ясно на каква позиция ще е д-р Иван Ибришимов, който в момента е депутат. Той явно ще разчита на преференции на изборите.

Социалисти, които пожелаха анонимност, коментираха пред “Струма”, че К. Нинова явно си разчиства сметките с БСП в Дупница. Единствени партийните организации на БСП в Дупница и Бобошево не гласуваха за К. Нинова да е лидер на партията. Те дадоха гласовете си за К. Добрев.

Бивш ръководен кадър на БСП в Дупница, сега зам. председател на партия “Българска социалдемокрация Лява  България”, доцент в ЮЗУ, Радослав Радославов коментира решението на К. Нинова и каква е вероятността Дупница да има депутат в следващото Народно събрание: „Трудно ще се добере дупничанин до мандат от страна на БСП. А преференции можеше само Дангов да изкара, ако беше в листата. Той беше естествен участник в листата според мен, защото е доказал, че може сам да си докара гласовете”, заключи Р. Радославов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *